Lapset ja nuoret

Vantaan Salamat järjestää ympärivuotista toimintaa yli 4-vuotiaille tytöille ja pojille. Kesäisin toimimme Myyrmäen yleisurheilukentällä ja Kivistössä, talvisin Myyrmäen ja Kivistön alueen kouluilla sekä Myyrmäkihallissa. Kaikissa ryhmissä harjoitusten vetämisestä vastaavat koulutetut valmentajat. 


Yleisurheilukouluihin on mahdollista osallistua jo 4-vuotiaasta alkaen. Yleisurheilukouluissa harjoitellaan yleisurheilulajeja, opetellaan liikkumisen perustaitoja leikkien ja pelien kautta sekä opetellaan ryhmässä toimimista. Yleisurheilukoulu on rento ja helppo paikka harrastaa.


Valmennusryhmiin on mahdollista osallistua 8-vuotiailla ja sitä vanhemmilla salamalaisilla. Valmennusryhmät ovat tarkoitettu kilpailemisesta kiinnostuneille urheilijanaluille.


Lajikoulut on tarkoitettu yli 10-vuotiaiden yleisurheilukoululaisten ja valmennusryhmäläisten lisäharjoituksiksi, joissa paneudutaan syvällisemmin yleisurheilulajien tekniikoihin.  


Soveltava yleisurheilukoulu on tarkoitettu henkilökohtaisempaa ohjausta tarvitseville yli 8-vuotiaille lapsille. Ryhmä on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on esimerkiksi oppimisvaikeuksia, näkö-, kehitys- tai liikuntavamma. 


Monilajikerhot ovat 6-9-vuotiaille keväisin ja syksyisin järjestettävä harjoituspaketti, jossa käydään läpi kolme eri lajia (yleisurheilu, paini ja salibandy). Kunkin lajin harjoitusten järjestämisestä vastaavat lajien erikoisseurat (Vantaan Salamien lisäksi toimintaa järjestävät painiseura Vantaan Sampo ja salibandyseura SB-Vantaa). 


Juoksukoulu Junior on viiden harjoituskerran paketti lapsille ja nuorille, jotka haluavat tutustua juoksemiseen harrastuksena. Koulu on suunniteltu 6-12-vuotiaille lapsille ja sen avulla saa vinkkejä juoksuharrastukseen ja juoksemisen perusteisiin sekä oikeaan tapaan juosta. 


Päiväurheilukoulu on tarkoitettu 7-12-vuotiaille ja se järjestetään päiväaikaan kesä- ja elokuussa.


Tervetuloa yleisurheiluun on yli 10-vuotiaille uusille harrastajille tarkoitettu maksuton 5 kerran yleisurheiluryhmä.